Kylling nuggets
Kylling nuggets ble oppfunnet i 1950 av Robert C. Baker,
en professor i matvitenskap, og publisert som upatentert
akademisk arbeid. Dr Baker gjorde det mulig
å danne kylling nuggets i enhver form.
400 gr kyllingkjøttdeig,1/2 ts salt, 1/2 ts pepper,
2 ts grillkrydder, 2 fedd hvitløk, 2 dl hvetemel,
1-2 egg, 2 dl griljermel, 5 dl frityrolje
Bland kyllingkjøttdeigen i en foodprosessor
sammen med hvitløk, salt, pepper og grillkrydder
form til små flate boller og vend dem i mel,
egg og griljermel
Stek dem så i frityrolje til de er sprø
og gjennomstekte, ta de ut av oljen og
legg de på tørkepapir så overflødig olje
får renne av. Server gjerne med stekte
båtpoteter eller pommes frites.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar