fredag 16. januar 2015

Tzatziki



Tzatziki




Tzatziki er en saus laget av youghurt, agurk,
hvitløk og ulike urter og krydder, sausen,
eller en variant av den hører hjemme i land
som Irak, Kypros, Hellas og Tyrkia.
Tzatziki serveres vanligvis kald med et
utvalg av retter, og kan følge med en
hovedrett, og brukes som en dipp.
 
 
 
3 dl gresk youghurt, 1/2 agurk,
1/2 ts salt, 2 hvitløksfedd,
1/2 ts pepper
 
 
 
Start med å skrelle og raspe agurken
grovt på et rivjern, ha den så i en
sil og la vannet renne av i 15 min.
Finhakk hvitløksbåtene og bland
med youghurten og agurk,
smak til med salt og pepper.
 
La tzatzikien stå minst en time
før servering så smaken får
sette seg, brukes gjerne til
salat og f.eks moussaka.


 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar