Svine snitzel
En Wienersnitzel er en tradisjonell rett fra Wien,
og består av
et stykke tynt kalvekjøtt som er mørnet med en
kjøtthammer, og vendt i mel, egg og brødrasp
og stekt i pannen, oppskriften er muligens importert
i det 15 eller 16 århundre fra det nordlige Italia.
I følge en annen teori ble den introdusert i 1857
av feltmarskalk Radetzky som oppholdt seg
det meste av livet i Milano.
Ordet Wienersnitzel kan spores til 1862
da Østerrikerne regjerte Nord Italia.
1 stykke rent svinekjøtt pr person
legges i plastfolie og bankes mørt
med en kjøtthammer eller kjevle
Kjøttet vendes så i mel som er krydret med salt
og pepper, så i egg som er pisket, og tilslutt
i brødrasp før du steker det i pannen
Lag en grønnsaksblanding av eventuelle
rester som du har i kjøleskapet,
og stek i pannen, og server til snitzelen
sammen med speltperler eller båtpoteter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar