fredag 16. januar 2015

Sterk sennep



Sterk sennep


Romerene var de første til å eksperimentere med
sennep som et regulært krydder, det finnes en oppskrift
på sennep i Apicius, en romersk kokebok fra slutten
av det 4 og begynnelsen ev det 5 århundre.
Mot slutten av middelalderen gjorde sennep også
inntog i Norden, hovedsaklig i Danmark og
Skåne, i Norden forøvrig ble sennep lenge
regnet som et krydder for rikfolk og spesielle anledninger.
Bruk av sennep som krydder på pølse i brød
ble første gang observert på verdensutstillingen
i St. Louis i 1904
 
 
 
3 ss gule sennepsfrø, 3 ss brunt sukker,
2 ss Colemans sennepspulver, 2 ss olivenolje,
2 ss hvitvinseddik, 2 ss honning,
0,5 ts salt, 1 ts estragon.
 
 
Legg sennepsfrø i bløt over natten og slå av vannet,
ha dem i en morter og mos dem grovt sammen med
sukker og estragon, jeg brukte en blender og
det fungerte fint,
 
 
ha også i senneps pulver og rør det
sammen med er skvett olje,
 
 
rør inn honningen, spe videre med
olje og eddik mens du jobber med klubben til sennepen
får en passe konsitstens, smak til med salt,
og juster eventuelt med mer eddik.
 




 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar