mandag 15. desember 2014

Fiskeboller i hvit saus



 
Fiskeboller i hvit saus
 
 
Fiskeboller er en vanlig rett i Norge,de serveres
gjerne med hvit saus, det er også vanlig å bruke
karri på eller lage karri saus, det er vanligst å
servere fiskebollene med poteter og kansje
grønnsaker som raspede gulrøtter.
Små fiskeboller er også vanlig i fiskesuppe.
Fiskeboller spises også på Færøyene
hvor de blir kalt knettir.
 
 
Fiskeboller: 500 gr sei, 1 ts salt, 2 ss potetmel,
3 dl kremfløte, 2 vårløk, pepper.
 
 
Saus: 2 ss smør, 3 ss hvetemel,
4 dl kraft, salt, pepper, 1,5 dl melk


 
 
Fiskeboller:
Kutt fisken i biter, og kjør fisk og salt på
lav hastighet i en foodprosessor til en smidig
blanding, tilsett egg, potetmel og hakket vårløk,
øk hastigheten og spe inn fløten,
smak til med salt og pepper.
Kok opp vann med 2 biter
grønnsaksbuljong i en gryte,
ta gryten av varmen og
form fiskefarsen til små baller
og la de trekke i vannet i ca 15 min.
 
 
Sausen:
Smelt smøret i en gryte, rør inn
melet og spe med kraft og melk og litt av
kraften, smak til med salt og pepper.
 
 
Ha så bollene i sausen, server med kokte
poteter og kokte eller raspet gulrøtter.

 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar