Vårruller med Hoi sin saus
Vårruller smakte jeg for første gang som 18 åring
på en campingtur til Danmark med en venninne og har elsket denne retten siden,
den har en lang tradisjonsrik historie, og de ble spist under Vårfestivalen
for å feire det nye året og hylle vårens varme.
Opprinnelsen kan dateres tilbake til det
Østlige Jin dynastiet (317-420)
Hoi sin saus: 1 dl Hoi sin, saften av 1 lime,
2 ss demarea sukker, frisk basilikum
Bland alle ingrediensene godt sammen
Vårruller: 2 pk vårrull mix (fåes på asia butikker)
400 gr kyllingkjøttdeig, 1 løk, 2 fedd hvitløk, 2 gulrøtter,
2 dl vann, ca 200 gr kål,1 pk vårrullpastry
Stek først løk og hvitløk, ha så i kyllingkjøttdeigen,
når det er gjennomstekt har du i vårrull mixen og vann,
derretter revne gulrøtter og kål i tynne skiver
la det stå og småsurre i pannen i ca 10 min.
Vårrull pastryen må du legge i et fuktig
klede så det ikke tørker mens du lager vårrullene
Legg blandingen i et hjørne av pastryen
og brett kantene som vist på bildene
Bruk vann eller pisket egg som lim
Legg fuktig klede over vårrullene for
å unngå at de tørker og sprekker mens du
steker de første rullene
Stekes i olje i 3-4 min og legges på
kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje
Server med salat og villris
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar